CADSYS gearer op med helt ny FDM teknologi med CMYK farver

Presseinformation                                                                   Terndrup 20/11-2019

 

CADSYS gearer op med helt ny FDM teknologi med CMYK farver

 

Siden CADSYS annoncerede deres indtog i 3D print området, for knapt 12 måneder siden har det for alvor taget fart på for den nord og midtjyske Soft- og hardware virksomhed.

Med en ny tilgang til 3D print området har virksomheden formået og sætte sig tungt på professionelle desktop løsninger målrettet til industrien.

 

Nu introducerer CADSYS en helt ny hybrid FDM teknologi, der er en kombination imellem den kendte FDM teknologi og APD (augmented polymer depostition), som er en afart af den kendte blækmetode med printhoveder til traditionel 2D print.

 

På den netop afsluttede Formnext messe i Frankfurt, har CADSYS Scandinavia ApS indgået en aftale med Boston baserede Rize inc., der har taget FDM teknologien til et helt nyt niveau.

 

Direktør for CADSYS Scandinavia ApS, Ricco Busk fortæller: ”Vi leder hele tiden efter nye unikke teknologier der kan hjælpe vores kunder, med det nye partnerskab med Rize inc. Har vi ikke blot fået noget nyt og unikt, vi kan nemlig åbne døre til helt nye markeder,”

”Vi tog blandt andet til Frankfurt for netop og møde Rize inc. Og vi har faktisk lukket distributionen og forhandlingen af Rize produkterne i hele Skandinavien” afslutter Ricco Busk

 

Rize one, som er udviklerens første produkt, adskiller sig på mange måder fra kendte teknologier, og det kan blandt andet nævnes at printerne leveres med et helt nyt materiale, Rizium, der adskiller sig ved kun at have 0,1 % fugt optag, være helt emissionsfri, dobbelt så stærk som ABS og have den stærkeste Z værdi på markedet.

 

Ingen postprocessing og farver ind i voxels

Printhovedet anvendes blandt andet til at ligge et slipmiddel imellem support og emnelagene, der sikrer pæne overflader på alle side, og derudover kan printerne lige farver ind imellem lagene.

Den nuværende Rize one, understøtter monokrome farve, der kan anvendes til at ind printe fx varenumre eller sporing, hvor den næste version, XRize, der leveres til CADSYS i Q2 understøtter fuld CMYK farve, hvilket gør den perfekt til avancerede prototyper, arkitektur mm.

 

Materialer

Rize inc. udvikler egne materialer og blandt dem kan nævnes Endura som er en glasfiber forstærket variant af Rizium og Carpon som er en 20% kulfiber forstærket variant af samme.

Rizium er en ABS lignende amorf polymer der er næste dobbelt så stærk som den kendte ABS.

 

CADSYS bliver de første i Europa til at installere en XRize printer i Q2, og det forventes den bliver vist frem allerede på de kommende messer Plastteknik i Malmø i maj og Spånligaen i Herning til marts. Rize one skulle efter planen være på plads allerede i december jf. CADSYS.